Najava nove knjige Matkine biblioteke

Čudesni svijet Matke

cudesni.png

Ovih dana iz tiska stiže nova knjiga Matkine biblioteke – Čudesni svijet Matke – zbirka matematičkih zagonetki za velike i male. 

Zamisli Petra Mladinića oslikao je i likove “oživio” Ninoslav Kunc.  Knjiga stripova Čudesni svijet Matke obuhvaća izbor zadataka/stripova objavljenih u Matki od 46. do 100. broja i ona je prirodni nastavak objavljene knjige Zgode i mozgalice družbe Matkači koju je ilustrirala Zrinka Ostović.

 

Predstavljanje knjige i obilježavanje izlaska stotog broja časopisa Matka bit će u srijedu 24. svibnja 2017. godine u 18.30 u dvorani 003 Matematičkog odsjeka PMF-a, Bijenička 30 u Zagrebu.


 

Stručno-metodičke večeri Nastavne sekcije HMD-a
predavanje u svibnju 2017.

 

Predavanjem Jednostavna fizika i složena matematika, koje će održati prof. dr. sc. Zvonimir Šikić, zatvaramo niz predavanja u okviru Stručno - metodičkih večeri Nastavne sekcije HMD-a za ovu školsku godinu. 

Predavanje će se održati srijedu 3. svibnja 2017. u 18 sati i 30 minuta u predavaonici 003 PMF-MO, Bijenička 30 u Zagrebu.


 

Međunarodno matematičko natjecanje  
"Klokan bez granica" 2017.

Zadaci i rješenja objavljeni su ovdje.

Eventualne primjedbe na rješenja zadataka primaju se isključivo elektronskim putem na e-mail klokan@math.hr do 27. travnja 2017. u 23:59.

Rezultati natjecanja najbolje plasiranih učenika bit će objavljeni 2. svibnja 2017. godine na internet stranici HMD-a.

Primjedbe i žalbe učenika primaju se isključivo elektronskim putem na e-mail klokan@math.hr do 9. svibnja 2017. u 23:59.

Nagrade najboljim učenicima dodjeljivat će se od 18. svibnja 2017. godine.

Obavijesti pratite na http://www.matematika.hr/klokan/2017/.


 

Državno natjecanje iz matematike

U utorak 4. travnja 2017. godine održano je Državno natjecanje iz matematike.

Objavljeni su zadaci i rješenja zadataka za osnovne škole i srednje škole (A i B varijanta).


 

MERIA PROJEKT

Poštovani nastavnici, 

sa zadovoljstvom Vas želimo informirati o projektu "Mathematics Education - Relevant, Interesting and Applicable (MERIA)" koji se financira u sklopu Erasmus+ programa Europske Komisije. Projekt okuplja 11 partnerskih institucija iz Danske, Hrvatske, Nizozemske i Slovenije, a Prirodoslovno-matematički fakultet je koordinator projekta. Glavni cilj projekta je promovirati istraživački orijentiranu nastavu i pružiti sustavnu podršku nastavnicima u primjeni metoda orijentiranih na učenike.  

Više informacija o projektu možete pronaći u Vijestima u prilogu, te na službenoj stranici projekta: www.meria-project.eu 

U ime projektnog tima srdačan pozdrav,

dr.sc. Matija Bašić, koordinator projekta


 


Pretplata na časopise Matka i Poučak
za školsku godinu 2016. / 2017.

Hrvatsko matematičko društvo, za potrebe učenika i učitelja, izdaje časopis Matka za učenike od 3. do 8. razreda osnovnih škola te 1. i 2. razreda srednje škole. Matka izlazi četiri puta tijekom školske godine, na ukupno blizu 300 stranica. Cijena godišnje pretplate je 60 kn. Pozivamo Vas da časopis preporučite svojim učenicima, te da zainteresirane na njega pretplatite.

Za potrebe učitelja matematike od osnovnoškolske do sveučilišne razine, HMD izdaje stručno-metodički časopis Poučak. Poučak izlazi četiri puta godišnje, na više od 300 stranica. Cijena godišnje pretplate je 100 kn, a pretplatnicima Matke odobravamo 20% popusta.

Ponuda školama

Ostala izdanja

Katalog izdanja - lipanj 2016.