Izbori za Skupštinu HMD-a

Na sastanku Izvršnog odbora održanom 28. ožujka 2018. godine donešena je, prema Pravilniku o izborima za članove skupštine HMD–aoduka o raspisivanju izbora za članove Skupštine HMD-a.

Rokovi:

Rok za podnošenje kandidature je 30. travnja 2018. Kandidature se dostavljaju e-mailom na adresu hrk@math.hr ili poštom na adresu Hrvatskog matematičkog društva (HMD, Bijenička cesta 30, 10000 Zagreb) s naznakom „kandidiranje za Skupštinu“.

Objavljen je glasački listić  godine na mrežnoj stranici HMD-a.

Ispunjeni i potpisani glasački listići dostavljaju se poštom na adresu Hrvatskog matematičkog društva (HMD, Bijenička cesta 30, 10000 Zagreb) s naznakom „Glasački listić za izbor članova Skupštine“ ili se predaju osobno Kosjenki Popovski ili Kseniji Pušić (radnim danom između 8 i 14 sati).

Rok za glasanje je 21. svibnja 2018. godine. 


 

Otvorene prijave za 8. kongres nastavnika matematike na stranicama AZOO

Dana 27. travnja 2018. otvorene su prijave na stranicama AZOO.


 

Državno natjecanje iz matematike

Od 12. do 14. travnja 2018. u Poreču je održano 59. Državno natjecanje iz matematike.

Zadatke, rješenja i rang liste možete naći ovdje.


 

DRUGA OBAVIJEST I POZIV ZA 8. KONGRES NASTAVNIKA MATEMATIKE REPUBLIKE HRVATSKE

 

Hrvatsko matematičko društvo je, uz suorganizaciju Agencije za odgoj i obrazovanje, zakazalo 8. kongres nastavnika matematike za od 3. do 5. srpnja 2018. godine. Kongres će se održati u Zagrebu u prostorima Prirodoslovno-matematičkog fakulteta. Prijaviti se možete ispunjavanjem obrasca dostupnog ovdje.

Dana 27. travnja 2018. otvorene su prijave na stranicama AZOO.

Kongres je namijenjen studentima završnih godina nastavničkih fakulteta, odgajateljima i stručnim suradnicima dječjih vrtića, učiteljima razredne nastave, učiteljima matematike u osnovnim te nastavnicima matematike u srednjim školama, visokim školama i na fakultetima.

Glavna tema Osmog kongresa je Inovativnost i kreativnost u nastavi matematike

Više o rokovima prijave i kotizacijama potražite ovdje.


 

Međunarodno matematičko natjecanje "Klokan bez granica" 2018.

VAŽNA OBAVIJEST!

 

Zbog pogreške prilikom prebacivanja u pdf format u kategoriji PČELICE svim sudionicima će u 4. zadatku biti dodjeljena 3 boda bez obzira što je natjecatelj zaokružio.

Ispričavamo se zbog nastale pogreške.


MERIA PROJEKT

Projekt "Mathematics Education - Relevant, Interesting and Applicable (MERIA)"  financira se u sklopu Erasmus+ programa Europske Komisije. Projekt okuplja 11 partnerskih institucija iz Danske, Hrvatske, Nizozemske i Slovenije, a Prirodoslovno-matematički fakultet je koordinator projekta. Glavni cilj projekta je promovirati istraživački orijentiranu nastavu i pružiti sustavnu podršku nastavnicima u primjeni metoda orijentiranih na učenike.
 
Na poveznici možete naći knjižicu MERIA Practical Guide for Inquiry Based Mathematics Teaching. 
 

Pretplata na časopise Matka i Poučak
za školsku godinu 2017. / 2018.

Hrvatsko matematičko društvo, za potrebe učenika i učitelja, izdaje časopis Matka za učenike od 3. do 8. razreda osnovnih škola te 1. i 2. razreda srednje škole. Matka izlazi četiri puta tijekom školske godine, na ukupno blizu 300 stranica. Cijena godišnje pretplate je 60 kn. Pozivamo Vas da časopis preporučite svojim učenicima, te da zainteresirane na njega pretplatite.

Za potrebe učitelja matematike od osnovnoškolske do sveučilišne razine, HMD izdaje stručno-metodički časopis Poučak. Poučak izlazi četiri puta godišnje, na više od 300 stranica. Cijena godišnje pretplate je 100 kn, a pretplatnicima Matke odobravamo 20% popusta.

Ponuda školama

Katalog izdanja - rujan 2017.


 


Nova knjiga u Matkinoj biblioteci

Čudesni svijet Matke

cudesni_1.png

Ovih dana iz tiska je stigla nova knjiga Matkine biblioteke – Čudesni svijet Matke – zbirka matematičkih zagonetki za velike i male. 
Zamisli Petra Mladinića oslikao je i likove “oživio” Ninoslav Kunc.  Knjiga stripova Čudesni svijet Matke obuhvaća izbor zadataka/stripova objavljenih u Matki od 46. do 100. broja i ona je prirodni nastavak objavljene knjige Zgode i mozgalice družbe Matkači koju je ilustrirala Zrinka Ostović.

 

Cijena knjige je 100 kn. Članovi HMD-a, Podmlatka HMD-a te pretplatnici časopisa Matka i Poučak knjigu mogu naručiti po cijeni od 70 kn.
Knjigu možete naručiti mailom na hmd@math.hr